Pravila privatnosti i zaštita osobnih podataka korisnika

Zaštita podataka i Vaše privatnosti značajna je za Buzz.hr i zbog toga uvijek vodimo brigu o tome tijekom našeg poslovanja.

U ovim uvjetima korištenja informirati ćemo Vas koju vrstu podataka možete pronaći na našim web stranicama i za koju svrhu se oni mogu koristiti.

Izjava o zaštiti osobnih podataka
Buzz.hr obvezuje se pružati zaštitu osobnim podacima posjetitelja tako da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o posjetiteljima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira posjtitelja o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje posjetiteljima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne žele da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Osobni podatak svaka je informacija koja se odnosi na određenu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može odrediti. Konkretno, osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet posjetitelja (primjerice ime i prezime, elektronička adresa, adresa stanovanja i sl.).

Obrada osobnih podataka svaka je radnja ili skup radnji izvršenih na osobnim podacima, automatskim sredstvima ili kakvim drugim, kao što je prikupljanje, snimanje, organiziranje, spremanje, prilagodba ili izmjena, povlačenje, uvid, korištenje, otkrivanje prijenosom, objavljivanje ili na drugi način učinjenih dostupnim, svrstavanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništavanje te provedba logičkih, matematičkih i drugih operacija s tim podacima.

Buzz.hr se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih posjetitelja te će s njima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima. Sve navedene osobne podatke Buzz.hr ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim kada to poseban zakon dopušta ili je pak potrebno radi ostvarivanja ugovornih obveza.
Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Ako posjetitelj ne želi da Buzz.hr više bilo na koji način obrađuje njegove podatke te zahtijeva brisanje podataka, mora to javiti, i to elektroničkom porukom poslanom na adresu [email protected] .

Tehnički podaci

Podatke koji se pristupom na Internet stranicu bilježe automatski, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.…) imamo pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti Internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti.

Ako posjetite našu web stranicu, naš web server će zabilježiti uobičajene tehničke podatke koji će biti anonimni i koristit će se kao baza za našu statistiku da možemo kontinuirano poboljšavati pristupačnost našim web stranicama.

Radi poboljšanja naših usluga povremeno putem e-maila šaljemo informacije našim posjetiteljima koji se nalaze na mailing listi o načinu korištenja prikupljenih podataka. Posjetiteljima dajemo mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške svrhe.

Na web stranicama buzz.hr u svrhu uvida u statistiku posjećenosti koristi se Google Analytics, koji omogućava uvid u posjećenost s izvora kao što su društvene mreže, e-mailovi, oglašivačke platforme, web tražilice i drugi online servisi i alati.

Kako bi se osigurao ispravan rad web stranice buzz.hr, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Isto čini i većina velikih web-mjesta. Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput odabira jezika) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica. Kolačići (cookies) su podaci poslani sa web stranice i spremljeni na korisnikov internet preglednik, u toku pregledavanja web stranice. Svakim korištenjem web stranice, preglednik šalje kolačiće natrag na server, kako bi informirao web stranicu o prethodnim aktivnostima korisnika.

Kako se kontroliraju kolačići?

Kolačiće možete kontrolirati i/ili izbrisati prema želji. Više informacija potražite na: aboutcookies.org. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na računalu, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića. Ako blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

Jamstvo korištenja web stranice

Buzz.hr ne izjavljuje niti jamči, izričito niti prešutno, da je sadržaj web stranice i/ili povezanih stranica potpun ili ažuriran; da će web stranica i/ili povezane stranice uvijek biti dostupne i raspoložive, te da neće sadržavati pogreške, viruse, crve i druge računalne programe koji bi mogli prouzročiti štetu korisnicima ili trećim osobama. Svaki korisnik izričito prihvaća korištenje ove web stranice na svoju vlastitu odgovornost. Vi, a ne Buzz.hr snosite sve eventualne troškove vezane uz održavanje ili popravak računalne opreme. Bilo kakvo jamstvo dano na ovim stranicama odnosi se isključivo na proizvode ili usluge koje pruža Buzz.hr. Buzz.hr naglašava da sve materijale i sadržaje na web stranici treba uzeti “takvima kakvi jesu”, te se Buzz.hr ne smatra odgovornim za eventualne posljedice koje mogu proizići iz drugačijeg tumačenja materijala i sadržaja na web stranici.

Želite znati više?

Ukoliko imate još pitanja ili želite više informacija, vezano za spremljene podatke, molimo Vas pošaljite pismo ili e-mail na Buzz.hr. Nastojat ćemo odgovoriti što je prije moguće. Molimo Vas da koristite mail [email protected]

Sadašnjost je već prošlost: uskočite u budućnost!