Midjurney v5: Fotorealistični portreti, a ovaj put sa svim prstima na rukama

Midjurney v5 nas je ovog tjedan doista iznenadio najnovijim modelom hvaljenog AI generatora slika, koji se može pohvaliti zapanjujućim fotorealističnim slikama i portretima.

Midjurney v5 nas je opet iznenadio novim modelom hvaljenog UI generatora slika, a koji se može pohvaliti zapanjujućim foto realističnim slikama i fotografijama ljudi koji, za razliku dosad – imaju sve prste na rukama.

Entuzijasti, umjetnici, ali i profesionalci diljem interneta već uvelike koriste napredne mogućnosti, ili da kažemo, sposobnosti ovog UI profesionalca u pretvaranju teksta u slike i fotografije.

Grafička dizajnerica Julie Wieland podijelila je tako s portalom PetaPixel neke od svojih nevjerojatnih kreacija nalik fotografijama, a koje su stvorene pomoću Midjurney v5.

Najnoviji model Midjurney v5 izuzetno je impresivan/zastrašujući i izvanredno fascinantan“, kaže Wieland.

Njegova sposobnost rekreiranja složenih detalja i tekstura, poput realistične teksture kože/facijalnih karakteristika i osvjetljenja, je bez premca.

Ovaj uspon post-fotografije (i njegova razina detalja), ili kako ja to radije zovem: “sinthografija”, ne označava kraj tradicionalne fotografije, već proširenje i novi alat za umjetnika i fotografa“, dodaje Wieland.

“To može potaknuti nove ideje i proširiti maštu izvan onoga što je ranije bilo moguće. Konačni rezultat i emocionalni utjecaj najvažniji su u oba medija.

Midjurney v5 je trenutno dostupan samo uz plaćanje.

Da rezimiramo, Midjurney v5 je najnoviji UI generator slika koji omogućuje stvaranje foto realističnih slika.

Struka pak naglašava da ovaj uspon post-fotografije, ili “sinthografije”, ne označava kraj tradicionalne fotografije, naprotiv, isti trebamo gledati kao dodatno proširenje alata za umjetnike i fotografe, a koje može potaknuti na nove ideje i proširiti maštu.

Sadašnjost je već prošlost: uskočite u budućnost!