Direktora zamijenili s UI pa im cijena dionice skočila u nebo

Može li umjetna inteligencija zamijeniti ljude? U nekim situacijama svakako može.

Prije nego što je AI chatbot ChatGPT postao senzacija, jedna tvrtka za videoigre iz Hong Konga imenovala je AI bota za svog novog izvršnog direktora.

AI bot po imenu Tang Yu je tako postao izvršni direktor tvrtke NetDragon Websoft.

Nakon tog poteza, tvrtka je doživjela ogroman rast prihoda na burzi te nadmašila burzu u Hong Kongu. AI chatbot je imenovan kako bi predvodio upotrebu umjetne inteligencije u transformaciji upravljanja tvrtkama i unapređenju operativne učinkovitosti.

Tang Yu, AI izvršni direktor NetDragon Websofta, obavljao je tipične dužnosti, uključujući pregled analitike visoke razine, donošenje odluka, procjenu rizika i poticanje učinkovitog radnog mjesta.

Ujedno je i prvi izvršni direktor tvrtke koji radi 24/7 bez primanja naknade.

Tvrtka je istaknula da će AI chatbot igrati ključnu ulogu u razvoju talenata i osiguravanju učinkovitog radnog mjesta za sve zaposlenike.

“Tang Yu će pojednostaviti tijek procesa, poboljšati kvalitetu radnih zadataka, ubrzati realizacije zadataka te služiti kao realno-vremenski podatkovni čvor i analitički alat”, izjavili su u NetDragon Websoft-u.

Zanimljivo, AI bot je pomogao tvrtki u generiranju prihoda te je time nadmašila konkurenciju na Hang Seng burzovnom indeks, koji pak prati najveće tvrtke u Hong Kongu.

Prema The Hustle, dionice tvrtke su se povećale za 10 posto u odnosu na njihovu vrijednost prije šest mjeseci.

Povećanje vrijednosti može se pripisati raznim čimbenicima, poput povećane potražnje za proizvodima ili uslugama tvrtke, poboljšane financijske izvedbe ili pak priljevu pozitivnih vijesti.

Dejian Liu, predsjednik NetDragona, rekao je da tvrtka vjeruje da je AI budućnost upravljanja tvrtkama i da su posvećeni korištenju umjetne inteligencije za transformaciju poslovanja.

Imenovanjem Tanga Yu-a žele pokazati svoju predanost tom cilju.

Planiraju proširiti algoritme iza Tanga Yu-a te transformirati se u metaverse radnu zajednicu, što će im omogućiti privlačenje šireg spektra talenata i postizanje većih ciljeva.

Sadašnjost je već prošlost: uskočite u budućnost!