Microsoft Bing Chat dolazi polako i na Chrome i Safari preglednike

25. srpnja 2023.
2 Mins Read
775 Views
Microsoft Bing Chat dolazi polako i na Chrome i Safari preglednike

Proširenje će omogućiti da Microsoftov AI chatbot nalik na ChatGPT bude dostupan širem skupu korisnika, s obzirom da je prethodno bio dostupan samo korisnicima unutar Microsoftovih proizvoda, poput Bingove mobilne aplikacije i preglednika Microsoft Edge.

Tvrtka je potvrdila da se Bing Chat proširuje na druge preglednike, a što još nije službeno objavljeno.

Omogućujemo pristup Bing Chatu u Safariju i Chromeu odabranim korisnicima kao dio našeg testiranja na drugim preglednicima,” rekla je direktorica komunikacija Microsofta, Caitlin Roulston, u e-mail izjavi. “Uzbuđeni smo što ćemo proširiti pristup još većem broju korisnika nakon što naše standardne procedure testiranja budu završene.

Prema onima koji su dobili pristup Bingovom AI chatbotu na Windowsu, dobili su skočni prozor na alatnoj traci Windowsa 10 ili 11, nudeći priliku da isprobaju Bing AI u Chromeu.

Inače, korisnici mogu otići na Bing.com iz svog preferiranog preglednika, zatim kliknuti na ikonu “Chat” da bi isprobali iskustvo.

Bing Chat nalik pokreće GPT-4 model OpenAI-a, no neki “odabrani korisnici” su primijetili da testiranje AI chatbota u drugim preglednicima ima više ograničenja nego s originalnom verzijom.

Blog WindowsLatest.com, koji je među prvima dobio ovo proširenje, primijetio je da Bing Chat u Chromeu podržava samo pet poruka po razgovoru, umjesto 30 dostupnih u Microsoft Edgeu. Također je ograničavao broj znakova na 2.000, umjesto 3.000 koje podržava Edge.

Microsoft je odbio potvrditi ove detalje ili podijeliti bilo kakve dodatne informacije o razlikama između različitih verzija Bing Chata.

Tvrtka također nije htjela potvrditi kada je proširenje na druge preglednike prvi put započelo, koje su platforme podržane, ili hoće li testovi uključivati korisnike na globalnim tržištima.

Izgleda da ćemo to otkriti u danima koji tek dolaze.

Osim što dodaje podršku za Chrome i Safari, Bing Chat čini se da testira i izvornu tamnu temu, ali to još nije dostupno.

Bing Chat se polako uvodi i u druge Microsoftove proizvode. U nekoliko tjedana, novi Bing stigao je u Bingovu mobilnu aplikaciju i preglednik Edge za iOS, Android i desktop, uz integraciju sa Skypeom. Ovog mjeseca, Microsoft je najavio da će Bing Chat također ući u poduzeća s verzijom Bing Chata koja će uključivala kontrole privatnosti i upravljanja podacima usmjerenim na poslovanje.

Uz tu najavu, Microsoft je također primijetio da se uvodi Visual Search, koji omogućuje chatbotu da odgovara na pitanja o traženim slikama.

Exit mobile version