Google Tasks konačno pristojan alat za upravljanje zadacima

16. srpnja 2023.
2 Mins Read
209 Views
Novi Google Tasks

Google se posljednjih pet godina posvetio ismijavanju korisnika sa svojom aplikacijom za upravljanje zadacima – Google Tasks.

Prvi put lansiran kao samostalna aplikacija 2018. godine, a Google je dao naslutiti da ima velike planove za svoj alat za upravljanje zadacima.

No, onda se ništa nije dogodilo. Zapravo, bilo je i gore od toga.

Google je lansirao i razvio mnogo nepovezanih proizvoda za postavljanje podsjetnika da je postalo gotovo nemoguće shvatiti gdje su zadaci.

Time je samo nesvjesno potvrdio da u Google i nema neki napredan razvojni tim za vlastite projekte, već skoro sve što valja su u biti kupili.

No, u posljednjih nekoliko mjeseci, dogodilo se nešto čudesno.

Google je popravio Tasks.

Tvrtka je ovog proljeća provela kombinirajući sve svoje brojne zadatke i proizvode za podsjetnike u jedan alat koji je dostupan gotovo svugdje i putem gotovo bilo kojeg Google proizvoda.

Još uvijek postoje neke rupe u sustavu i još uvijek nedostaje mnogo funkcija za upravljanje zadacima, ali Google Tasks sada ima i neke jedinstvene prednosti.

I po prvi put ikad, zapravo ga koristim i (nevoljko priznam) uživam u tome.

Integracija Google Tasks

Velika promjena koju je Google napravio bila je usmjeravanje svih podsjetnika u Google Tasks. Dakle, sada, ako kažete Google asistentu “podsjeti me da provjeri kako se kuha gulaš za sat vremena”, to ulazi u Google Tasks.

Dodajte zadatak sa svog Nest Hub Maxa i on se pojavljuje u zadacima.

Ako vam netko dodijeli zadatak u Google Docu, on će se pojaviti na vašem popisu zadataka s vezom na taj dokument.

Stvaranje zadatka u Google kalendaru?

Pojavljuje se i u Google Tasks. Gdje je nekad bilo nekoliko backenda, sada postoji samo Google Tasks.

Google Tasks i jednostavnost

Google Tasks nije ni blizu tome da bude moćan alat za upravljanje projektima poput Todoista ili nekih drugih aplikacija koje su tamo.

Čak i Appleova aplikacija za podsjetnike može učiniti više. Mnogo je bliže duhu papirnate liste obveza – samo hrpa stvari koje ste napisali i koje trebate obaviti.

Ali Google ima jednu ključnu stvar u svoju korist – sveprisutnost. Za razliku od komada papira na kojem zapišemo svoje liste, a zatim ih izgubimo, ili aplikacija koje postavimo, a zatim zaboravimo provjeriti danima, Google Tasks je učinkovito neizbježan ako koristite Google proizvode.

Nalazi se u bočnoj traci Gmaila, Docsa i drugih Google proizvoda.

Zadaci se pojavljuju direktno u Google kalendaru.

Mobilna aplikacija je jednostavna, ali radi dobro, a odlično je što se može otvoriti Google asistent i samo reći “koji su moji zadaci za danas”.

Zaključak

Iako Google Tasks još uvijek ima mjesta za poboljšanje, čini se da je Google napravio veliki korak naprijed u stvaranju korisnog alata za upravljanje zadacima.

Bez obzira na to hoće li Google nastaviti razvijati Tasks ili ne (bilo bi doista neshvatljivo zašto ne, a sada u vrijeme AI revolucije), čini se da je ova aplikacija konačno vrijedna korištenja.

Exit mobile version