ChatGPT polako dolazi na Android uređaje

26. srpnja 2023.
One Min Read
1K Views
ChatGPT polako dolazi na Android uređaje

Prema tweetu (ili X-u) iz OpenAI-a, aplikacija je u ovom trenutku dostupna samo u SAD-u, Indiji, Bangladešu i Brazilu, a ostale će zemlje uslijediti kasnije, nastavljajući takozvano fazno uvođenje koje smo vidjeli prilikom predstavljanja iOS verzije.

Pokretanje Android aplikacije dolazi nakon što su podaci Sensor Towera i Similarweba pokazali padove u web prometu i instalacijama aplikacija za mjesec lipanj.

ChatGPT bio je simbol eksplozivnog uspjeha i rasta, a sve dok se nije pojavio Threads (aplikacija, koju je izgradio tim Instagrama, namijenjena dijeljenju tekstualnih ažuriranja i sudjelovanju u javnim razgovorima), i nije jasno hoće li se taj uspjeh i rast nastaviti i dalje.

GPT-4 model OpenAI-a također pokreće Bing AI chatbot, koji je dostupan na Androidu već nekoliko mjeseci, dok se Googleov Bard AI oslanja samo na web sučelje umjesto na posvećenu aplikaciju.

Mnoge tehnološke tvrtke uvode alate pokretane AI-jem za mobilne aplikacije, no ono što iznenađuje je da Apple do sada još nije pokrenuo vlastiti chatbot, međutim nedavno izvješće Bloomberga otkrilo je da tvrtka već radi na internoj testnoj fazi vlastitog bota.

Exit mobile version