Potaknite svoju kreativnost s Microsoftovim AI Designerom

5. lipnja 2023.
3 Mins Read
354 Views
Potaknite svoju kreativnost s Microsoftovim AI Designerom

Alat koristi OpenAI-jev tekst-u-sliku AI, DALL-E 2, za stvaranje dizajna iz tekstualnih uputa ili učitanih slika.

Designer je dostupan na webu i u Microsoftovom Edge pregledniku, i planira se monetizirati putem Microsoft 365 Personal i Family pretplata.

Designer alat opremljen je s nekoliko funkcija poput generiranja natpisa i animiranih vizuala koji se prilagođavaju korisničkim potrebama za dizajnom. Svojim AI sposobnostima, alat ima za cilj učiniti stvaranje dizajna dostupnijim i korisnički prijateljskim, omogućavajući pojedincima da stvaraju profesionalno dizajne bez potrebe za prethodnim iskustvom u dizajniranju.

Osim toga, Microsoft je najavio nekoliko ažuriranja svoje Teams platforme, uključujući uvođenje Teams zajednica, koje omogućava korisnicima da stvaraju i pridružuju se zajednicama fokusiranim na razne teme, te snimaju videozapise sa svojih mobilnih uređaja. Ova ažuriranja dolaze dok Teams nastavlja rasti, s brojem svakodnevnih aktivnih korisnika koji se gotovo udvostručuje od 2021. do 2022. godine.

Ključne točke

  • Microsoftov AI-pokretani Designer alat sada je dostupan na Teams za generiranje dizajna za prezentacije, plakate, digitalne razglednice, itd.
  • Alat prihvaća tekstualne upute ili učitane slike i koristi DALL-E 2, OpenAI-jev tekst-u-sliku AI, za osmišljavanje dizajna.
  • Alat dostupan je na webu i u Microsoftovom Edge pregledniku te ima nove funkcionalnosti poput generiranja natpisa i animiranih vizuala.
  • Cilj je monetizirati putem Microsoft 365 Personal i Family pretplata, uz obećanje naprednijih funkcionalnosti uređivanja.

AI-pokretani alat za dizajn

AI-pokretani Designer generira dizajne za razne svrhe poput prezentacija, plakata i digitalnih razglednica, koristeći tekstualne upute ili učitane slike kroz DALL-E 2 tekst-u-sliku AI razvijen od strane OpenAI.

Krajnji cilj je monetizacija kroz Microsoft 365 Personal i Family pretplate, uz obećanje dostave naprednijih opcija uređivanja u budućim ažuriranjima.

Dizajner alat obećava korisnicima pružiti jednostavan i učinkovit način za stvaranje profesionalno izgledajućih dizajna bez potrebe za opsežnim vještinama ili znanjem o dizajnu.

Koristeći snagu AI, korisnici mogu brzo i lako generirati dizajne, omogućavajući im da se fokusiraju na sadržaj svojih prezentacija umjesto na estetiku.

S dodatkom generiranja natpisa i animiranih vizuala, Dizajner alat namjerava postati go-to alat za kreatore sadržaja i dizajnere, s potencijalom da revolucionira industriju dizajna.

Značajke i sposobnosti

Designer može prihvatiti tekstualne upute ili učitane slike i koristi DALL-E 2, OpenAI-jev tekst-u-sliku AI, za osmišljavanje dizajna. Cilj alata je monetizacija kroz Microsoft 365 Personal i Family pretplate.

Nove značajke alata uključuju generiranje natpisa i animirane vizuale, pružajući korisnicima više kreativnih opcija. Štoviše, Microsoft je obećao naprednije funkcionalnosti uređivanja za Dizajner alat u budućnosti.

Alat je odličan dodatak Microsoft Teams, pružajući svojim korisnicima moćan alat za generiranje dizajna. AI-pokretane sposobnosti alata omogućuju učinkovito i efektivno stvaranje dizajna, a dodane funkcionalnosti čine ga još svestranijim.

Integracija Designer alata s Microsoft Teams čini ga lako dostupnim korisnicima, omogućavajući im stvaranje prekrasnih dizajna izravno unutar platforme. Kako alat nastavlja napredovati i razvijati se, nesumnjivo će postati vrijedan resurs za Teams korisnike koji žele potaknuti svoju kreativnost.

Teams zajednica

Windows 11 sada podržava Teams zajednice, omogućavajući korisnicima da stvaraju i sudjeluju u grupama fokusiranim na niz tema. Ova značajka pruža platformu za održavanje događanja, moderiranje sadržaja i snimanje videozapisa s mobilnih uređaja. Korisnici mogu pridružiti zajednicama koje ih zanimaju i sudjelovati u anketama koje stvaraju vlasnici zajednica putem MSForms.

Vlasnici zajednica također mogu odobriti ili odbiti zahtjeve za pridruživanje njihovim zajednicama i dodijeliti kontrole vlasnika drugima u grupi. Mogućnost stvaranja zajednica, pozivanja članova i dijeljenja postova kao e-pošte čini Teams Zajednice sveobuhvatnim alatom za suradnju i komunikaciju unutar organizacija.

Rast Teams-a uvelike je potaknut trendovima rada na daljinu i hibridnog rada, s brojem svakodnevnih aktivnih korisnika koji se gotovo udvostručuje od 2021. do 2022., povećavajući se s 145 milijuna korisnika na 270 milijuna. Teams kontinuirano ažurira svoje značajke kako bi zadovoljio potrebe svoje rastuće baze korisnika.

Exit mobile version