Meta objavljuje ‘ljudski’ model stvaranja AI slike

14. lipnja 2023.
One Min Read
264 Views
Meta objavljuje 'ljudski' model stvaranja AI slike

Meta Platforms (META.O) u utorak je izjavila da će istraživačima omogućiti pristup dijelovima novog “ljudskog” modela umjetne inteligencije koji, kako je rekla, može analizirati i dovršavati nedovršene slike preciznije od postojećih modela.

Model, I-JEPA, koristi pozadinsko znanje o svijetu za popunjavanje nedostajućih dijelova slika, umjesto da gleda samo na susjedne piksele kao ostali generativni modeli umjetne inteligencije, rekla je tvrtka.

Taj pristup uključuje vrstu ljudskog rezoniranja koju zagovara Yann LeCun, glavni znanstvenik za AI u Meta, i pomaže tehnologiji da izbjegne pogreške koje su uobičajene za slike generirane umjetnom inteligencijom, poput ruku s dodatnim prstima, kaže se.

Meta, koja posjeduje Facebook i Instagram, plodonosni je izdavač otvorenih izvora istraživanja umjetne inteligencije putem svojeg interno istraživačkog laboratorija.

Glavni izvršni direktor Mark Zuckerberg izjavio je da dijeljenje modela razvijenih od strane Meta istraživača može pomoći tvrtki poticanjem inovacija, otkrivanjem sigurnosnih praznina i smanjenjem troškova.

Za nas je puno bolje ako industrija standardizira osnovne alate koje koristimo, a time možemo imati koristi od poboljšanja koje drugi čine,” rekao je investitorima u travnju.

Exit mobile version