Veliki mačji špijun – vrijeme je za promjene u filmskoj industriji

4. svibnja 2023.
One Min Read
316 Views
The Great Catspy - GEN-2 AI Text-to-Video Movie Trailer

Veliki mačji špijun (The Great Catspy) je izmišljeni filmski trailer koji nije samo inspiriran sjajnim radom holivudskog redatelja Baza Luhrmanna, već predstavlja i poziv cijeloj filmskoj industriji da pažljivo prati te se prilagodi revoluciji umjetne inteligencije.

Kvaliteta videa još uvijek nije na zavidnoj razini, posebno za brze pokretne kadrove, ali možete zamisliti kako bi to moglo izgledati za 3-6 mjeseci!

Po pitanju stapanja glumaca s okolinom i međusobno tu je stvar identična kao i kod reklame za pivo.

Svi kadrovi u ovom filmskom traileru stvoreni su samo uz pomoć tekstualnih uputa i beta verzije Gen-2 s #runwayml! (osim jednog prepoznatljivog kadra, za koji je korišten Gen-1). Za konačni rezultat bilo je potrebno generirati oko 500 kadrova. Budući da je Gen-2 još uvijek u beta verziji, trenutačno je vrlo teško upravljati njime. Stoga je autor uzeo ono što je dobio i bio još više inspiriran nekim rezultatima.

Intenzivna montaža izvedena je u Adobe Premiereu, glazba i zvučni efekti pronađeni su na MotionArrayu, prilagođeni glasovi generirani su s Elevenlabsom (bez kloniranja), a scenarij je dotjeran uz pomoć ChatGPT-a.

Trailer je napravljen u samo 2 dana, od početne (ljudske) ideje do završetka.

Exit mobile version