ŠAPTAĆ PSIMA Spojili su psa robota i umjetnu inteligenciju

16. svibnja 2023.
2 Mins Read
526 Views
We integrated ChatGPT with our robots

Za one koji ne znaju, vrlo kratko, Boston Dynamics je tvrtka specijalizirana za inženjering i robotiku.

Popularnost je stekla zahvaljujući viralnim videima u kojima se prikazuju futuristički roboti kako izvode impresivne podvige poput parkoura.

No, Boston Dynamics je puno više od toga, a o tome ćemo skoro svi pričati.

Santiago Valdarrama, stručnjak za umjetnu inteligenciju, objavio je novi video u kojem se prikazuje robot pas Spot, kako izvodi nekoliko novih trikova, a koji ovaj puta uključuju umjetnu inteligenciju.

U skoro dvominutnom videu, Spot je u stanju odgovoriti na pitanja postavljena prirodnim jezikom.

Konačno imamo psa s kojim možemo razgovarati.

Da bi to postigao, Spot prvo koristi ChatGPT za dohvaćanje informacija, a zatim Googleov AI za vokalizaciju odgovora.

Na kraju svake akcije, roboti koriste i prikupe ogromne količine podataka. Nema jednostavnog načina za pristup svim tim podacima u realnom vremenu i to na zahtjev. Tu na scenu stupa ChatGPT,” rekao je Valdaramma.

Pokazujemo mu konfiguracijske datoteke i rezultate misije. Zatim postavljamo pitanja koristeći taj kontekst. U kombinaciji s glasovnim sučeljen, imamo sjajan način za pretragu svih tih podataka!

Video, koji je snimljen u laboratoriju Levatas, također prikazuje kako Spot odgovara na pitanja specifična za misiju, poput: “Spot, koliko inspekcija imaš u svojoj sljedećoj misiji?” ili “Opiši svoju zadnju misiju.

Spot ima sposobnost nositi do 14 kg opreme, može izvršavati ponovljive misije, prikupljati podatke, navigirati različitim terenima, provoditi termičke inspekcije, detektirati radijaciju i još mnogo toga.

Sudnji dan

Ove napredne sposobnosti robota, u kombinaciji s umjetnom inteligencijom, potaknule su neke ljude na uobičajene apokaliptične strahove o umjetnoj inteligenciji i robotima.

Valdarrama se obratio Twitteru kako bi malo umirio strahove.

Exit mobile version