Nvidia i Medtronic surađuju na stvaranju AI platforme za medicinske uređaje

10. svibnja 2023.
2 Mins Read
213 Views
Nvidia i Medtronic surađuju na stvaranju AI platforme za medicinske uređaje

U utorak su Nvidia i Medtronic najavili suradnju usmjerenu na ugrađivanje umjetne inteligencije u medicinske uređaje.

Nvidia, razvojni div u području umjetne inteligencije, i Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, udružili su se jer dijele viziju stvaranja zajedničke AI platforme za medicinske uređaje, rekla je Kimberly Powell, potpredsjednica i generalna menadžerica za zdravstvo u Nvidiji.

“Svaki uređaj koji Medtronic stvara ima potrebu za real-time AI,” rekla je.

Prva inkarnacija zajedničke vizije dviju tvrtki bit će uključivanje Nvidia AI tehnologije u Medtronicov GI Genius inteligentni endoskopski modul, prvi AI-asistirani kolonoskopski alat koji je odobrila Food and Drug Administration za pomoć liječnicima u otkrivanju polipa koji mogu dovesti do raka debelog crijeva.

Medtronic namjerava integrirati Nvidia Holoscan, real-time AI računalnu softversku platformu za izgradnju medicinskih uređaja, kao i Nvidia IGX, rubnu AI hardversku platformu, u svoj GI Genius kolonoskopski sustav.

“Snimanje je jedan od najmoćnijih alata koje možete imati za rano dijagnosticiranje bolesti. Zato vjerujemo da umjetna inteligencija ima tako veliku ulogu u pomoći našim klijentima da otkriju neotkriveno,” rekao je Giovanni Di Napoli, predsjednik gastrointestinalne divizije Medtronica.

Prvi GI Genius sustavi izgrađeni s Nvidia tehnologijom trebali bi biti dostupni do kraja godine, rekao je.

U budućnosti partneri također nadaju da će Nvidia tehnologija pomoći u razvoju algoritama za real-time medicinske postupke.

Kao dio svoje suradnje, dvije tvrtke planiraju stvoriti tržište medicinskih uređaja za AI aplikacije koje će raditi na Nvidia tehnologiji i omogućiti developerima i kliničarima razvoj vlastitih algoritama za upotrebu u Medtronicovim medicinskim uređajima.

Kada developer stvori algoritam za zdravstvenu skrb, novi algoritam obično mora proći opsežan pregled FDA, ali Medtronic će moći pomoći nekim developerima u tom procesu, rekla je Powell.

Jednom kada se tržište uspostavi, Nvidia i Medtronic nadaju se da će milijuni developera koristiti njihovu platformu.

Izvor

Exit mobile version