AI-generirana žena uspješno prodaje svoje provokativne fotografije na Redditu

12. svibnja 2023.
One Min Read
247 Views
AI-generirana žena uspješno prodaje svoje provokativne fotografije na Redditu

Korisnici Reddita plaćaju za golotinje lažne žene stvorene umjetnom inteligencijom, prema izvještajima.

Fotografije ultrarealističnog lika Claudije, stvorene pomoću alata za umjetnu inteligenciju Stable Diffusion, počele su se pojavljivati na različitim forumima Reddita prije nekoliko mjeseci.

Jedna slika privukla je stotine komentara, a korisnici su pisali kako je Claudia lijepa.

Neki korisnici su primijetili trik umjetne inteligencije, tvrdeći da slika izgleda previše obrađeno da bi bila stvarna.

Tvorci Claudije tvrde da su već zaradili oko 100 dolara prodajući njene golotinje korisnicima Reddita koji vjeruju da je ona stvarna osoba.

Tvorci Claudije rekli su časopisu Rolling Stone da je cijeli njezin račun zapravo test kako bi se vidjelo može li se ljude prevariti sa slikama stvorenim umjetnom inteligencijom.

Istraživači umjetne inteligencije rekli su da fotografije Claudije imaju karakteristične znakove da su generirane umjetnom inteligencijom, uključujući čudne detalje u pozadini i nepravilnosti koje se pojavljuju na različitim položajima.

Lik Claudije dio je novog trenda koji je omogućen nedavnim pojavljivanjem modela umjetne inteligencije za difuziju, koji omogućuju stvaranje fotorealističnih prikaza ljudi, izmišljenih i stvarnih.

Za razliku od deepfake pornografije koja se oslanja na alate umjetne inteligencije za uređivanje postojećih videa, modeli difuzije generiraju potpuno nove slike na temelju milijardi slika na kojima su trenirani.

Subreddit r/amIhot, na kojem se prvo pojavila slika Claudije, uveo je verifikaciju za svoje članove, koja zahtijeva slanje video isječka od 10-15 sekundi kao dokaz identiteta.

Izvor

Exit mobile version