Salesforce otpušta 8.000 zaposlenika, ali među njima nije Matthew McConaughey

6. travnja 2023.
One Min Read
363 Views
Salesforce otpušta 8.000 zaposlenika, ali među njima nije Matthew McConaughey

Softverska tvrtka za upravljanje odnosima s kupcima, Salesforce, koju vodi suosnivač Marc Benioff, posljednja je u nizu tehnoloških divova koji su otpustili tisuće zaposlenika, izvještava The Wall Street Journal.

Tvrtka će tako otpustiti 8.000 zaposlenika, koje je Benioff ranije nazivao “Salesforce ohana” (ohana na havajskom znači obitelj).

To su nesretne okolnosti u kojima morate reći zbogom ljudima koji su poput vaših prijatelji i s kojima ste povezani“, rekao je Benioff WSJ-u. “Ali, na kraju, uspjeh i poslovanje tvrtke moraju biti najvažniji.

Iako se danas Silicijska dolina, koja je prethodno uživala desetljeće gotovo neprekidnog rasta s beskrajnim povlasticama za zaposlenike, pokušava suočiti s lošijim poslovanje vezanih uz pandemije te brze promjene u industrijskom sektoru, problemi Salesforcea su ipak malo drugačiji.

Velika količina resursa usmjerena je na neobične troškove. Jedan od tih troškova je holivudski glumac Matthew McConaughey.

Prema WSJ-u, on je primao 10 milijuna dolara godišnje kao “kreativni savjetnik i promotor” tvrtke.

No milijunski honoram McConaugheya nije jedini problem Salesforcea.

Benioff je poznat po razbacivanju novcem i luksuzima, uključujući organiziranje skupih konferencija s poznatim zvijezdama te raskošnih wellness tretmana.

U svakom slučaju, kako bi rekao Matthew sve će biti “alright, alright, alright“.

Exit mobile version