Novi načini kontrole vaših podataka u ChatGPT-u

28. travnja 2023.
2 Mins Read
294 Views

ChatGPT od nedavno ima mogućnost isključivanja povijesti razgovora koji se inače koriste za daljnje učenje modela.

Razgovori započeti dok je povijest razgovora onemogućena neće se koristiti za obuku i poboljšanje ChatGPT modela te se neće pojavljivati u bočnoj traci s poviješću.

Te kontrole, koje se uvode svim korisnicima nalaze se u postavkama ChatGPT-a i mogu se promijeniti u bilo kojem trenutku.

Upute: S donje lijeve strane ChatGPT prozora gdje se nalazi vaše Ime i prezime ili naziv, kliknete na opcije () zatim Settings. Otvara se prozor prikazan na slici. U odjeljku Data Controls klikate na Show te isključite Chat History & Training.

Novi načini kontrole vaših podataka u ChatGPT-u

Ovo će korisnicima pružiti jednostavniji način upravljanja njihovim podacima od postojećeg postupka odjave koji je, izgledao otprilike ovako:

  1. Korisnici koji su željeli isključiti povijest razgovora kako bi spriječili korištenje svojih podataka u obuci i poboljšanju AI modela morali se se obratiti korisničkoj podršci ili pronaći odgovarajuće postavke unutar aplikacije ili platforme.
  2. Nakon što je korisnik zatražio odjavu od povijesti razgovora, njegovi podaci se više nisu koristiti za treniranje modela, a povijest razgovora nije bila vidljiva korisniku.
  3. U nekim slučajevima, korisnici su morali čekati određeni vremenski period kako bi njihov zahtjev za odjavom bio obrađen i u potpunosti implementiran.

Nakon odjave, postojeći podaci o razgovoru mogu se zadržati određeno vrijeme (npr. 30 dana) prije nego što se trajno izbrišu.

Tijekom tog razdoblja, podaci se mogu pregledavati samo kada je to potrebno radi praćenja zlouporabe ili iz sigurnosnih razloga.

Također OpenAI radi na novoj ChatGPT poslovnoj pretplati za profesionalce koji trebaju više kontrole nad svojim podacima, kao i poduzeća koja traže upravljanje krajnjim korisnicima.

ChatGPT Business će slijediti politike upotrebe podataka API-ja, što znači da podaci krajnjih korisnika po zadanim postavkama neće biti korišteni za obuku novih modela. ChatGPT Business je u planu biti dostupan korisnicima u narednim mjesecima.

Također, nova opcija Izvoz u postavkama znatno olakšava izvoz ChatGPT podataka i razumijevanje koje informacije ChatGPT pohranjuje.

Dobit ćete datoteku s vašim razgovorima i svim ostalim relevantnim podacima putem e-pošte.

Exit mobile version