Meta bi za generiranje oglasa mogao koristiti umjetnu inteligenciju

6. travnja 2023.
One Min Read
336 Views
Meta bi za generiranje oglasa mogao koristiti umjetnu inteligenciju

Meta (bivši Facebook) planira koristiti generativnu umjetnu inteligenciju (UI) za kreiranje oglasa, kako bi unaprijedili personalizaciju i učinkovitost marketinških kampanja.

Tvrtka istražuje razvoj AI tehnologija koje bi se automatski generirali vizualni i tekstualni elementi oglasa temeljeni na korisničkim podacima i preferencijama samih korisnika, što bi u konačnici moglo smanjiti potrebu za ljudskim resursima (dizajnerima) te ubrzati proces kreiranja oglasa.

Korištenje generativne umjente inteligencije u ovom kontekstu moglo bi donijeti brojne prednosti, uključujući bržu prilagodbu tržišnim trendovima, veću personalizaciju i relevantnost oglasa za ciljanu publiku te smanjenje samih troškova (ljudski resursi).

Također, UI bi mogao analizirati velike količine podataka kako bi identificirao koje vrste oglasa najbolje funkcioniraju te optimizirao njihovu učinkovitost.

Međutim, ovaj pristup stvara zabrinutost vezanu za privatnost podataka, jer bi UI morao koristiti veliku količinu korisničkih informacija za spomenutu prilagodbu oglasa.

To pak može dovesti do pitanja o sigurnosti i etici upotrebe tih podataka, posebno s obzirom na trenutačnu regulativu za zaštitu podataka, a kao što je Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) u Europskoj uniji.

Exit mobile version