Google dodaje GPT u iskustvo pretrage

11. travnja 2023.
One Min Read
347 Views
Google dodaje GPT u iskustvo pretrage

Googleov izvršni direktor Sundar Pichai najavio je da će Google pretraživanje uskoro uključivati razgovore korisnika s umjetnom inteligencijom, drugim riječima i Google dobiva svoj GPT.

Time će se omogućiti korisnicima tražilice da postavljaju pitanja u prirodnijem jeziku, kao što bi razgovarali s prijateljima, a ne samo koristeći ključne riječi ili jednostavne upite.

Google već koristi BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers), jedan od svojih AI modela, kako bi bolje razumio pretrage korisnika. Integracija GPT modela unaprijedit će pretraživanje, omogućujući korisnicima da postave složenija pitanja i dobiju preciznije rezultate.

Ova promjena je dio Googleovih nastojanja da poboljša iskustvo pretraživanja svojih korisnika, kako bi lakše pronašli informacije koje traže. Također, Google planira iskoristiti ovu tehnologiju za poboljšanje korisničkog iskustva u svom asistentu, Google Assistantu.

Kroz ovu integraciju, Google će se natjecati s drugim tehnološkim divovima poput OpenAI-a, čiji je ChatGPT već popularan u industriji zbog svoje sposobnosti generiranja prirodnih odgovora u razgovoru. Međutim, Google će morati osigurati da njegov UI pruža točne i pouzdane informacije kako bi zaštitio korisnike od potencijalnih dezinformacija i lažnih vijesti.

Exit mobile version