Apple razvija aplikaciju za osobnog AI zdravstvenog trenera

29. travnja 2023.
2 Mins Read
274 Views

Apple radi na zdravstvenom treneru pokretanom od strane umjetne inteligencije koji bi vam mogao pomoći u poboljšanju vježbanja, spavanja i prehrambenih navika, kako navodi Bloomberg.

Usluga pod kodnim imenom “Quartz” navodno će koristiti umjetnu inteligenciju i podatke s Apple Watcha kako bi dala prijedloge i stvorila programe obuke prilagođene pojedinim korisnicima. Međutim, Quartz neće biti spreman ove godine, već se izlazak očekuje sljedeće godine. Naravno, radi se o aplikaciji koja će se plaćati.

Nova Quartz usluga (i aplikacija) samo su jedna od nekoliko novih zdravstvenih inicijativa navedenih u Bloombergovom izvješću.

Apple razvija aplikaciju za osobnog AI zdravstvenog trenera

Primjerice, iPad će konačno dobiti posvećenu verziju Health aplikacije kao dio iPadOS-a 17. Bloomberg navodi da Apple navodno radi i na praćenju emocija te na novim značajkama za pomoć korisnicima s kratkovidnošću. Od Apple još nije stigao službeni odgovor.

Ove nove značajke nadogradile bi Appleov skup alata usmjerenih na zdravlje ugrađenih u njihove uređaje.

Prošle godine, primjerice, predstavljena je značajka za praćenje lijekova te se nudi plaćena usluga Fitness Plus koja svaki tjedan nudi nove treninge. A očito su na putu i daljnje zdravstvene značajke.

Navodne VR naočale mješovite stvarnosti podržavat će Fitness Plus i imati aplikaciju za meditaciju.

Apple navodno napreduje i u neinvazivnom praćenju razine glukoze u krvi, ali na to bismo mogli čekati jako dugo prije nego što postane stvarnost.

Puno je navodnog i neodgovorenih pitanja u Apple-ovim planovima, no s obzirom na brzinu razvoja AI tehnologija nećemo dugo čekati na prve odgovore.

Exit mobile version