Musk je procijenio vrijednost Twittera na 20 milijardi dolara

27. ožujka 2023.
One Min Read
291 Views
Musk je procijenio vrijednost Twittera na 20 milijardi dolara

U internom e-mailu koji je vidjela jedna američka medijska kuća, Elon Musk procijenio je vrijednost Twittera na 20 milijardi dolara, što je manje od polovice od 44 milijarde koje je platio prije samo pet mjeseci. E-mail se odnosio na novi program dioničkih opcija u Twitteru te dodjelu dionica zaposlenicima X Holdingsa, krovne tvrtke Twittera otkako ga je Musk kupio.

Twitter se trenutačno procjenjuje na nešto više od Snapa (18,2 milijarde dolara) i Pinteresta (18,7 milijardi dolara). Musk je naveo kako će zaposlenici moći unovčiti dionice svakih šest mjeseci. U e-mailu je opisao ozbiljan pad vrijednosti Twittera, koji je jednom bio blizu bankrota.

Musk je na Twitteru napisao da je platforma gubila oko 3 milijarde dolara godišnje, ali izgleda da će se situacija stabilizirati u drugom tromjesečju. Nakon što je preuzeo kontrolu, smanjio je broj zaposlenika s 7.500 na manje od 2.000. U e-mailu je rekao da vidi “jasan, ali težak put” do procjene vrijednosti od 250 milijardi dolara.

U međuvremenu fragmenti Twitterovog izvornog koda objavljeni su na platformi GitHub, rekao je Musk za AFP u nedjelju, potvrđujući izvješće New York Timesa.

GitHub je uklonio datoteke sa svoje stranice na zahtjev Twittera, ali njihova kratka izloženost mogla bi omogućiti hakerima da identificiraju nedostatke u originalnom softveru Twittera.

Exit mobile version