Antigravitacijska tehnologija? NASA, DARPA i MIT raspravljaju o budućnosti pogona

29. ožujka 2023.
One Min Read
338 Views
Antigravitacijska tehnologija? NASA, DARPA i MIT raspravljaju o budućnosti pogona

Već duže vrijeme postoji koncept anti gravitacije, odnosno hipotetičkog fenomena stvaranja mjesta ili objekta oslobođenog od (Zemljine) gravitacije.

A od studenog 2020. godine, u eri pandemije i Zoom sastanaka, taj se koncept počeo shvaćati mnogo ozbiljnije.

Znanstvenici iz NASA-e, DARPA-e, MIT-a i zračnih snaga SAD-a redovito su sudjelovali na spomenutim Zoom sastancima kako bi istražili potencijalne tehnologije pogona budućnosti, uključujući i anti gravitaciju.

Zajednica Alt Propulsion prilično je raznolika i objedinjuje članove koji dolaze iz zrakoplovstva, vojske, elektrotehnike, fizike, NLO istraživača, ali i znanstvenika koji djeluju na samom ‘rubu znanosti’,” rekao je moderator i organizator konferencije Tim Ventura za The Debrief.

Dosad je održano čak 22 sastanka o anti gravitaciji na kojima se diskutirane teme kreću od nenewtonske propulzije do neidentificiranih letećih objekata (NLO-a).

Tim sastancima nije prisustvovao tek obićč<an puk. Od 71 sudionika na Alt Propulsionu u studenom, njih 16 su bili trenutni ili bivši zaposlenici NASA-e, a 14 je dolazilo iz drugih uglednih institucija poput MIT-a i Harvarda.

S tom količinom prirodne inteligencije te uz pomoć umjetne inteligencije izgleda da je samo pitanje vremena kada bi doista moglo biti otkriveno praktično rješenje za anti gravitaciju.

Za sad smo još daleko od toga jer nijedan pokušaj nije rezultirao eksperimentom koji bi se mogao reproducirati, odnosno ponoviti.

Institut za istraživanje gravitacije Göde Scientific Foundation je čak ponudio nagradu od milijun eura onome tko uspije napraviti prvi anti gravitacijski eksperiment koji će se moći uspješno reproducirati.

Do onda i dalje stojimo čvrsto na Zemlji.

Exit mobile version